Ρουτίνα, η παρεξηγημένη

on

Όταν ακούς την λέξη ρουτίνα, τι σου έρχεται στο μυαλό; Οι πιο πολλοί την συνδέουμε με την πλήξη, τη βαρεμάρα και γενικά με κάτι που σκοτώνει την καθημερινότητα (συχνά δε και τον έρωτα). Αμ δε…Σκεφτόμουν τις προάλλες πόσο παρεξηγημένη είναι η ρουτίνα και πως τελικά δεν φταίει αυτή που εμείς βαριόμαστε αλλά αυτά που αποφασίζουμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας και την αποτελούν, τα οποία συχνά δεν μας δίνουν καμία χαρά.

Το 2011 είναι μια χρονιά που θα θυμάμαι πάντα. Είναι η αρχή του τσουνάμι που ακολούθησε στην ζωή μου. Ένα τσουνάμι τεράστιων αλλαγών, όχι εννοείται απαραίτητα κακών αλλά που όμως με ξεβόλεψαν όσο δεν πάει. Αστρολογικά (γιατί είμαι και επιστημονικά καταρτισμένη), ο πλανήτης Ουρανός πέρασε στο ζώδιο μου, τον Κριό και ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της επανάστασης και των αλλαγών και αν σε βρει στο διάβα του, σου μπαστακώνεται πολλά χρόνια. Δεν ξέρω τι λέει η αστρολογία και αν αυτά που λέει είναι αληθινά, αλλά σας διαβεβαιώ το ένιωσα στο πετσί μου. Η πρώτη σημαντική αλλαγή ήταν η αλλαγή δουλειάς μετά από αρκετά χρόνια σταθερότητας στην ίδια εταιρία. Φυσικά και είχαμε πλέον μπει στα χρόνια της κρίσης για τα καλά και τα δεδομένα σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους άλλαζαν με ρυθμούς ιλιγγιώδεις. Και αν και μέχρι τότε ήμουν σε μια γλυκιά ρουτίνα που τίποτα δεν την τάραζε, πήρα την μεγάλη απόφαση. Και έπειτα το χάος… Ακολούθησαν άλλες 4 εταιρίες σε διάστημα ούτε 4 χρόνων που για μένα που είμαι πιο πιστή και λόγιαλ από σκύλο, ήταν τεράστιο θέμα. Είχα μπει όμως για τα καλά στο χορό της αλλαγής και δεν με βάσταγε τίποτα.

Εκτός όμως από την δουλειά, το τσουνάμι παρέσυρε και την προσωπική μου ζωή. Έφυγα από το πατρικό μου και μετακόμισα με μια καλή μου φίλη. Σήκωσα το λάβαρο της ανεξαρτησίας και ας ήταν στην ίδια περιοχή που μεγάλωσα και παρά τα όσα απαισιόδοξα συνέβαιναν γύρω μου με την κρίση. Γνώρισα τον Παναγιώτη και μετακομίσαμε μαζί σε μια περιοχή καινούργια για μένα. Μετακομίσαμε στον Πειραιά και εγώ άρχισα να ανακαλύπτω εντελώς νέες γειτονιές έχοντας βγει για τα καλά από τα νερά μου και τα καθημερινά μου δρομολόγια. Λίγο αργότερα μπήκε στην ζωή μας ο Μπιλάρας και η καθημερινότητα μου άλλαξε άρδην με την απόκτηση ενός σκύλου. 2 χρόνια αργότερα ήρθε η Αγγλία, για την οποία ήμουν προετοιμασμένη θεωρητικά αφού το ήξερα από την μέρα που τον γνώρισα αλλά όλοι ξέρουμε ότι η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη και η ζωή σε μια άλλη χώρα με την οποία ειδικά δεν είχες και ποτέ καμία σχέση πέρα του τουρισμού είναι δύσκολο σπορ. Και η ζωή στην Αγγλία έμελλε να μας βρει σε δύο πόλεις, αρχικά το Μπράιτον, στη συνέχεια το Λονδίνο και οι απανωτές μετακομίσεις. 2 σπίτια στην μία πόλη, 2 σπίτια στην επόμενη για να είμαστε πάντα όσο γίνεται πιο κοντά στις δουλειές του Παναγιώτη. Νέα χώρα, νέες γειτονιές, ούτε ένα λεπτό βαρεμάρας και ρουτίνας. Κάπου εκεί ήρθε και ο έγγαμος βίος που οk δεν άλλαξε επί της ουσίας τίποτα απλά στόλισε το ένα μου δάχτυλο με μια βέρα και με ονόμασε σύζυγο.

Αστρολογικά πάντως, το τσουνάμι έχει περάσει στο επόμενο ζώδιο. Φίλοι Ταύροι τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς. Κοιτώντας πίσω και έτσι όπως τα αναπολώ όλα τώρα, σκέφτομαι πως όλες οι αλλαγές έγιναν για καλό. Ήταν αλλαγές που με πήγαν και μας πήγαν μπροστά και παρακάτω. Εγώ που είμαι πάντα άνθρωπος του προγράμματος και αρκετά συναισθηματική, έμαθα να είμαι πιο ευέλικτη και να προσαρμόζομαι. Ακόμα όμως και μέσα στο τσουνάμι των αλλαγών έχω την ρουτίνα μου και την αγαπώ. Ξυπνάω κάθε πρωί την ίδια ώρα, έχω φτιάξει την καθημερινότητά μου και αυτό το πρόγραμμα μου δίνει μια ασφάλεια και ηρεμία. Σαν τα μωρά. Έχω τα αγαπημένα μου δρομολόγια, τις αγαπημένες μου βόλτες, αυτά που ευλαβικά κάνω κάθε μέρα.

Μην πυροβολείτε την ρουτίνα. Και αν δεν σας αρέσει, στο χέρι σας είναι να την προσαρμόσετε. Και οι αλλαγές πάντα μας χτυπάνε την πόρτα, το θέμα είναι αν εμείς θα τους ανοίξουμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s