Ο μύθος της καλής χρονιάς!

Να’μαι και εγώ! Εδώ με την νέα χρονιά. Τώρα που τελειώνουν οι γιορτές για πότε θα έρθει η άνοιξη και το καλοκαίρι, τίποτα δεν θα καταλάβουμε. Και εδώ θα είμαστε σε λίγους μήνες να μιλάμε για τις προσδοκίες από το 2020. Τα χρόνια περνούν νερό και τα νούμερα πια είναι από βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Αλλά αυτό δεν είναι ένα κείμενο για τον χρόνο που περνάει. Αυτό είναι το μόνο δεδομένο, το τι κάνεις εσύ στο ενδιάμεσο είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Έβλεπα τις προάλλες στο instagram μια φωτογραφία όπου μια κοπέλα με άπειρο δυναμισμό και τσαμπουκά καθόταν μπροστά σε ένα 2019 και η ατάκα της ήταν “2019, bring it on”. Και η αλήθεια είναι πως όλοι αυτές τις μέρες ανταλλάσουμε ευχές. Υγεία πάνω απ’ όλα, αγάπη και μόνο χαρές. Και γενικά όλοι ξεκινάμε την χρονιά δυναμικά και θέλουμε να μπιπ γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε πολύ γαμάτοι. Και αλίμονο αν ήμασταν μίζεροι και απαισιόδοξοι αλλά εμένα με απασχολεί κάτι άλλο, ειδικά σκεπτόμενη πόσο σκατά υπήρξε το 2018 ανά διαστήματα. Και εξηγούμαι ευθύς αμέσως.

Γλυκιά και μικρή η ζωή αλλά πέρα από τις καλές της στιγμές, έχει και πολλά προβλήματα. Και ευτυχώς ή δυστυχώς αυτό είναι το τίμημα του να είσαι ενήλικας που έχει αναλάβει τις ευθύνες του. Θα έρθουν κάποια μέρα και τα δύσκολα. Θα έρθεις αντιμέτωπος και με στενάχωρες καταστάσεις. Κάποιες μπορεί να είναι συνέπεια δικών σου κακών επιλογών, κάποιες μπορεί να είναι τυχαίες όπως ένα ατύχημα ή μια αρρώστια. Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσεις αρνητικά συναισθήματα. Θα νιώσεις θυμό, ζήλια, στενοχώρια, απελπισία και θα υπάρξουν μέρες μαύρες και σκοτεινές. Είμαι πια πεπεισμένη ότι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να καταπιεστείς και να προσπαθήσεις να πνίξεις τα συναισθήματα σου. Έλεος πια με τις θεωρίες περί positive thinking και yolo εμένα δεν με αγγίζει τίποτα. Εκτός και αν είσαι ρομποτ ή εκτός και αν παίρνεις ναρκωτικά και δεν νιώθεις. Το 2019 και καμία χρονιά δεν θα λυθούν τα προβλήματα σου ως δια μαγείας. Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα από τον ουρανό, ούτε και από τον αστρολογικό σου χάρτη. Δεν θα φτιάξει η υγεία σου αν δεν αλλάξεις την διατροφή σου και δεν αποκτήσεις υγιεινές συνήθειες, δεν θα αλλάξει η δουλειά σου αν εσύ δεν κυνηγήσεις κάτι καλύτερο για τον εαυτό σου, δεν θα γνωρίσεις τον άντρα ή την γυναίκα της ζωής σου όντας εγκλωβισμένος στην ίδια ρουτίνα, δεν θα συμβεί τίποτα καλύτερο αν δεν κάνεις εσύ κάτι για αυτό.

Δεν θα αλλάξει τίποτα αν εσύ εξακολουθείς να κάνεις τα ίδια και αν δεν δουλέψεις με τον εαυτό σου. Και κατά την διάρκεια της χρονιάς θα συμβούν διάφορα που στην καλύτερη απλά θα σε αναστατώσουν, στην χειρότερη θα σε μπλοκάρουν και θα αισθανθείς πως βρίσκεσαι σε αδιέξοδο. Το πως θα χειριστείς τις καταστάσεις και το πώς θα τις αντιμετωπίσεις είναι πάντα στο χέρι σου.

Δεν πιστεύω σε καλές και κακές χρονιές. Πιστεύω στις καλές και κακές βερσιόν του εαυτού μας. Και εγώ θα ευχηθώ όλοι να γίνουμε ατομικά καλύτεροι και να έχουμε την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα να αντιμετωπίζουμε την ζωή. Και όταν κάνουμε λάθη, να σηκωνόμαστε, να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να μαθαίνουμε από αυτά. Να μάθουμε να λέμε συγγνώμη και ευχαριστώ και να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Να μπορούμε να κοιτιόμαστε στον καθρέφτη και να κάνουμε την αυτοκριτική μας πριν δικάσουμε τους άλλους, να είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουμε και να νιώθουμε αγάπη για κάθε ζωή τριγύρω μας.

Καλή χρονιά με φως και δύναμη!

One Comment Add yours

  1. Evdoxia Diacolios says:

    Love the way you think❤ Lets move on!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s