Αγάπη μου δεν χωράμε!

on

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που μαθαίνεις όταν έρχεσαι να ζήσεις στο Λονδίνο (και φαντάζομαι και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις) είναι να ζεις σε έναν πολύ μικρό χώρο. Τα διαμερίσματα είναι μικρά και πανάκριβα και όσο πιο κοντά στο κέντρο είσαι, οι τιμές ανεβαίνουν.

Ίσως έχεις ακούσει πως το Λονδίνο χωρίζεται σε ζώνες, με τις ζώνες 1 και 2 που είναι στο κέντρο να είναι πιο ακριβές ενώ όσο βγαίνεις προς τα έξω, οι τιμές να κατεβαίνουν. Και οι τιμές είναι εξωφρενικές. Με τα λεφτά που μένεις σε ένα διαμερισματάκι τρύπα με μια κρεβατοκάμαρα στο Λονδίνο, μένεις σε μεζονέτα σε μια άλλη οποιαδήποτε πόλη, ειδικά του βορρά. Γιατί θέλω να σου πω ότι ο νότος είναι λίγο τσιμπημένος και μιλάω εκ πείρας από το Brighton που μάλλον δεν το λένε τυχαία London by the sea. Οι τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο είναι γελοιοδώς ακριβές, για αυτό και οι πιο πολλοί που έρχονται μένουν 3 και 4 μαζί, νοικιάζοντας ένα δωμάτιο σε κάποιο μεγάλο σπίτι. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι θα κάνεις ίσως έναν από τους μεγαλύτερους συμβιβασμούς της ζωής σου και θα μείνεις και με άλλους μαζί. Και όλοι ξέρουμε ότι η συγκατοίκηση είναι δύσκολο σπορ, ειδικά από μια ηλικία και μετά που τα θες όλα με τον δικό σου τρόπο.

Έστω όμως ότι μπορείς να μείνεις μόνος σου. Μπράβο τυχερέ μου που δεν θα υπομείνεις τον βρωμιάρη ή φασαριόζο συγκάτοικο αλλά ετοιμάσου να μείνεις σε μια τρυπούλα και να βρεις μαγικούς τρόπους να χωρέσεις τα πράγματα σου. Θέλω να σου πω, ότι όταν έρθει εκείνη η στιγμή θα ξεθάψεις από μέσα σου τον Μπομπ τον μάστορα και θα επινοήσεις τους πιο πρακτικούς τρόπους για να διαμορφώσεις τον χώρο σου. Ας είναι καλά και η γνωστή σουηδική εταιρία που προσφέρει άκρως πρακτικές και οικονομικές λύσεις.

Αν είσαι κορίτσι, θα καλλιεργήσεις μια αναγκαστική ροπή προς τον μινιμαλισμό και θα περιορίσεις την γκαρνταρόμπα σου στα απολύτως απαραίτητα. Αυτό θα έρθει σε άμεση αντίθεση με το γεγονός ότι εδώ μπορείς να κάνεις τρελό σόπινγκ και εκεί που θα πεις απεταξάμην τον σατανά, οι βρωμοάγγλοι κάθε τρεις και λίγο θα κάνουν εκπτώσεις. Σε θέλω γενναία και απτόητη. Πρέπει να χωρέσουν όλα σε πολύ 65 τετραγωνικά, αν μιλάμε για διαμέρισμα με δύο κρεβατοκάμαρες.

Το άλλο πρόβλημα είναι πως τα πιο πολλά σπίτια δεν έχουν ντουλάπες. Απορία το έχω τι πιστεύουν οι λαντλορντς, ότι δηλαδή τι ερχόμαστε με το βρακί μας μόνο; Γιατί πέρα από ρούχα και παπούτσια, έχεις και λευκά είδη και οικιακό εξοπλισμό. Ξέρεις τι ντεκόρ μπορείς να κάνεις με την σιδερώστρα και τον κουβά με την σφουγγαρίστρα; Το πιο αγαπημένο σου search στο pinterest θα γίνει το ”how to decorate a small flat” και θα δεις για πότε αποκτάς ντιγκρί στην διακόσμηση.

Κάθε φορά που θα μπαίνεις στο σπίτι σου στην Αθήνα, θα νιώθεις ότι μπαίνεις τουλάχιστον στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. Κοίτα αγάπη μου κάνω πάνω από δύο βήματα για να πάω από το σαλόνι στην κουζίνα (μεταξύ μας την πρώτη φορά που μπήκα στο σπίτι μας στον Πειραιά, μετά την μετανάστευση μέτρησα τα βήματα μου από την μια άκρη του σπιτιού στην άλλη και έκλαψα βρίζοντας τον Τσίπρα και την ανάγκη που με έριξε στα ξένα). Η άλλη δοκιμασία, θα είναι η κουζίνα και το μαγείρεμα. Συνήθως είναι κουζινάκια που θα στοιβάξεις όλα σου τα πράγματα και θα μάθεις να μαγειρεύεις στον 1Χ1 πάγκο.

Η ζωή σου εδώ θα είναι από την αρχή μια εμπειρία. Και αφού μάθεις να ζεις με αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι θα διαπιστώσεις (για να κλείσω με το θετικό) ότι εδώ θα βρεις απίθανα είδη σπιτιού για να φτιάξεις στην κυριολεξία κουκλίστικο το φλατ σου. Το θέμα σπίτι το έχουν πάει αλλού. Δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μην έχεις όμορφο χώρο. Και πίστεψε με θα περνάς πολύ χρόνο σε αυτόν οπότε θα πρέπει να σε εμπνέει. Τι και αν είναι μίνιμαλ σε μέγεθος, μπορεί να είναι μάξι σε γούστο!

ΥΓ. Μην σκεφτείς ότι θα καθαρίζεται εύκολα γιατί άλλο τόσο εύκολα ο μικρός χώρος βρωμίζει και θα θέλει πιο συχνό καθάρισμα. Στο εγγυώμαι εγώ και το OCD μου!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s