Μπιστ φρομ δε ιστ

Αν νομίζεις ότι το φαινόμενο της μανίας με τον καιρό και οι ατάκες τύπου “φονικός χιονιάς” και “ακραία καιρικά φαινόμενα” ακούγονται μόνο στην Ελλάδα, κάνεις λάθος. Θέλω να νιώσεις καλύτερα και να σε διαβεβαιώσω πως και ο “πολιτισμένος” Άγγλος κάνει ακριβώς το ίδιο.

Εδώ και μέρες όλα τα αγγλικά ΜΜΕ μετέδιδαν ως είδηση την επέλαση του χιονιά και το ακραίο φαινόμενο με το ευφάνταστο όνομα “beast from the east”. Mια τρομερή κακοκαιρία που έρχεται απο την Σιβηρία και τα ανατολικά και θα σαρώσει κυρίως την ανατολική Αγγλία. Στο μυαλό μου το μπιστ φρομ δε ιστ είναι ένας γλυκούλης γίγαντας, ασχημούλης που κανείς δεν τον κάνει παρέα. Και η αλήθεια είναι πως από την Δευτέρα που υποτίθεται θα τον υποδεχόμασταν με τσάι και σκόουνς στο γιούκει, φάνηκε λίγο φλωράκος. Το κρύο τσουχτερό αλλά από χιόνι νάδα.

Στο μεταξύ αν κάποιος απλά κοίταζε από ψηλά το Λονδίνο τις τελευταίες μέρες θα έβλεπε έναν πεντακάθαρο μπλε ουρανό και ήλιο. Η αλήθεια είναι πως ήταν ο ορισμός του ήλιου με δόντια. Δεν ξέρω αν έχεις νιώσει ποτέ τα χείλη σου να παγώνουν και να μην μπορείς να αρθρώσεις κουβέντα; E, αυτό ακριβώς μου συνέβει την Κυριακή όταν αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε την λιακάδα και να ξεχυθούμε στο ηλιόλουστο Λονδίνο. Εντάξει, αν έχεις κάνει στην Ρωσία ή έστω στην Φλώρινα χειμώνα, πιθανά όλα αυτά να μην σου λένε τίποτα αλλά για μια Αθηναία που στις φλέβες της κυλάει και λίγο κυπριακό αίμα (και όλοι έχετε ακούσει ή κάποιοι ίσως ζήσει καλοκαίρι στην Κυπρο), το κρύο ήταν σοκαριστικό.

Περιμέναμε λοιπόν με αγωνία το φαινόμενο. Δευτέρα και Τρίτη το μπιστ φρομ δε ιστ ήταν λίγο αναποφάσιστο και με κάποια ελαφριά ψυχολογικά αφού εκεί που χιόνιζε σε 5 λεπτά έβγαινε ήλιος. Το έφαγε το τρολάρισμα του για να μας δείξει σήμερα τα δόντια του και να τα ασπρίσει όλα σε χρόνο ρεκόρ. Σε αυτό το σημείο θέλω να σου πω ότι αν νομίζεις πως οι Άγγλοι το έχουν με το χιόνι και ο κρατικός μηχανισμός (χαχαχαχα) δουλεύει ρολόι θα σου πω ότι κάνεις λάθος και φίλε πατριώτη μπορείς να νιώσεις λίγο καλύτερα. Το μόνο που κάνουν συντονισμένα είναι να ρίξουν πολύ αλάτι στους δρόμους πριν το κακό αλλά κατά τα λοιπά το σύστημα ψιλο εως χοντρο παραλύει. Πτήσεις ακυρώνονται, οι συγκοινωνίες παθαίνουν κοκομπλόκο, στο μετρό και στα τρένα έχει τόσο κόσμο που στο σπίτι σου φτάνεις σαρδελοποιημένος, τα σχολεία κλείνουν, κάπου διάβασα ότι άδειασαν και τα ράφια του σουπερ μάρκετ γιατί σου λέει ο Αγγλούρας κάτσε να πάρω προμήθειες, ίσως αποκλειστώ και νομίζω ότι μπορείς να έχεις εικόνα.

Το Λονδίνο βλέπει άσπρες μέρες (ναι, Μάρκο γελάσαμε) και αυτοί που χαίρονται πολύ είναι τα παιδιά (καταλαβαίνεις πως χιονίζει το πρωί από τα παιδικά ουρλιαχτά και τις τσιρίδες που ακούγονται από έξω), όλοι οι μουσουλμάνοι που βλέπουν το άσπρο φαινόμενο με δέος (δεν είχαν στο χωριό τους) και όλοι οι βόρειοι του ανατολικού μπλοκ που νιώθουν, εικάζω, σαν στο σπίτι τους με αυτόν τον καιρό.

Το μπιστ φρομ δε ιστ πάντως έκανε ένα καλό, έσπασε την ρουτίνα μας και γέμισε τα κινητά μας ωραίες εικόνες κάνοντας μας να ξεχάσουμε ότι αύριο μπαίνει ο Μάρτιος και κανονικά σιγά σιγά θα έπρεπε να υποδεχόμαστε την Άνοιξη (γαμώ το κέρατο μου).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s