Ο μαλακομαγνήτης

Ελάτε κορίτσια, ας μετρήσουμε πόσες φορές έχουμε πει αυτήν την λέξη ή πόσες φορές την έχουμε ακούσει από μια απελπισμένη φίλη μας. Σε πόσα σέσιονς που έχουμε κάνει οι φιλενάδες για να αναλύσουμε κάθε λεπτομέρεια ακόμα ενός χαροκαμένου κέις έχει εξαχθεί με σιγουριά αυτό το συμπέρασμα…έχω τον μαλακομαγνήτη!

Η ιστορία διαχρονικά γνωστή και σε πολλαπλά σενάρια. Κορίτσι γνωρίζει αγόρι. Το αγόρι δεν δύναται για περαιτέρω και ενώ αρχικά εκδηλώνει το σχετικό ενδιαφέρον, στη συνέχεια το παίζει φαντομάς. Ψάξε ψάξε δεν θα τον βρεις, είναι πολύ απασχολημένος γιατί τώρα φτιάχνει με κόπο και ιδρώτα καριέρα στελεχάρας, δεν είναι σε φάση γιατί πρόσφατα χώρισε και μωρέ άχου το έχει τα ψυχολογικά του και δεν σου αξίζει, έχει γενικά πολλά προβλήματα, η μαμά του, ο μπαμπάς του, ο πέμπτος του ξάδερφος κουλουπου κουλουπου.

Υπάρχει και το καλύτερο σενάριο του όλα μέλι γάλα και μετά μια ωραία πρωία μην τον είδατε μην τον συναντήσατε, άνοιξε η γη και τον κατάπιε και όχι μην καλέσεις το επιτελείο της Νικολούλη, δεν μπορεί μήτε αυτή να κάνει κάτι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τελευταία από τις πολλές πάστες που μοιράζονται εκατέρωθεν κοντεύουμε να πάθουμε σάκχαρο. Και τις πιο πολλές φορές δεν ξέρουμε αν πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε με τις ιστορίες που διαβάζουμε.

Και κάπου εδώ, στην τρίτη ώρα του σέσιον στην καφετέρια και αφού έχουμε αποκλείσει όλα τα πιθανά σενάρια να τον έχει πατήσει αυτοκίνητο, να είναι στο νοσοκομείο, να έχει συμβεί η συμφορά στην εταιρία του, να έχει πέσει το κινητό του στον υπόνομο ενώ περπατούσε στον δρόμο, βγαίνει πανηγυρικά η διάγνωση: είναι μαλάκας και εγώ έχω τον μαλακομαγνήτη.

Και η αλήθεια είναι πως πιθανά είναι μαλάκας ή όπως το έχει πει η Μιράντα στην θεϊκή αυτή σκηνή he’s just not that into you! Και όσο πιο νωρίς το συνειδητοποιήσεις τόσο το καλύτερο για την ψυχική σου υγεία και τον πολύτιμο χρόνο σου. Ειδικά όταν το σκηνικό το έχεις ζήσει κάμποσες φορές και τα χρόνια περνούν αρχίζεις και συνειδητοποιείς κάποια πράγματα.

Υπάρχει πράγματι μαλακομαγνήτης; Μήπως τελικά ανάλογα με την φάση που είμαστε στην ζωή μας έλκουμε και τις σχετικές περιπτώσεις; Μήπως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να είμαστε εμείς καλά με τον εαυτό μας κάτι που θέλει δουλειά και ωριμότητα για να μπορέσουμε να είμαστε καλά και σε μια σχέση; Μήπως σε κάποιες περιπτώσεις ο μαλακομαγνήτης είναι μια εύκολη και βολική ερμηνεία γιατί για διάφορους λόγους δεν μπορούμε να είμαστε σε μια σχέση; Μήπως δεν αγαπάμε πολύ τον εαυτό μας και τον υποτιμάμε μπαίνοντας σε ψυχοφθόρες καταστάσεις;

Το θέμα είναι πως μεγαλώνοντας η ανοχή στην μαλακία μικραίνει και ο χρόνος μας δεν είναι για να χαλαλίζεται σε περιττό και ανούσιο ντράμα. Κάποια στιγμή μετά από άπειρη ανάλυση, ποτά για να πάνε κάτω τα φαρμάκια και αυτομαστίγωμα πρέπει να ενηλικιωθούμε.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s