Μετανάστρια του έρωτα

Tα πράγματα ήταν ξεκάθαρα από το πρώτο ραντεβού. Μόλις τελείωνε την ειδικότητα του θα έφευγε για την Αγγλία. Ένας ακόμα που αποφάσιζε να εγκαταλείψει το πλοίο. Όχι μόνο για το καλύτερα αλλά και για την περιπέτεια. Κάπου εκεί ήξερα ότι ίσως να πλησίαζε και ο δικός μου καιρός. Γιατί στο μυαλό μου ήταν πάντα σαφές. Αν βρεις τον άνθρωπο σου πας παντού. Και εντάξει η Αγγλία δεν είναι δα και Αυστραλία. Τρεισήμισι ώρες πτήσης. Σιγά τα ωά. Το κάνεις και απλά για ένα Σ/Κ.
Και κάπου εκεί κόλλησε ο τίτλος…Μετανάστρια του έρωτα. Θα μπορούσες να το πεις και μετανάστρια της αγάπης. Ήταν και η δική μου ευκαιρία. Δεν ξέρω αν το νιώθεις ποτέ αλλά είναι αυτό το αίσθημα την ανησυχίας, αυτό που σε τρώει να δώσεις μια και να τα αλλάξεις όλα. Ακόμα και όταν το όλα έχει μέσα την βολή σου, τις συνήθειες και την γνώριμη καθημερινότητα σου. Και το ομολογώ, είμαι μεγάλη κότα και δεν θα το έκανα ποτέ μόνη μου. Αλλά τώρα οι συνθήκες ήταν ταμάμ. Μαζί. Το μαζί είναι πάντα καλύτερο. Σου δίνει την δύναμη που χρειάζεσαι.
Και έτσι ξεκίνησε #izoistinagglia. Και αν με παρακολουθείς στο facebook θα έχεις δει τα ποστ μου με όλα όσα βλέπω και παρατηρώ από την μέρα που ήρθα. Και #izoistinagglia είναι ανεξάντλητη γιατί όλα είναι διαφορετικά. Γιατί είναι και ωραία, είναι και σπαστικά, γιατί γελάς, γιατί ειδικά στο Λονδίνο θαμπώνεσαι και νιώθεις πως είσαι στο κέντρο του κόσμου, εδώ που γεννιούνται όλα, εδώ που γίνονται όλα. Σε πιάνει όμως και η νοσταλγία και σου λείπει το σπίτι. Ειδικά τις βροχερές μέρες, τις συνεχόμενες μέρες συννεφιάς που ο ήλιος χάνεται και παθαίνεις στερητικό σύνδρομο και σκέφτεσαι τις βόλτες στην παραλιακή για καφέ ένα ανοιξιάτικο μεσημέρι, τότε που κάνεις φωτοσύνθεση και λιάζεσαι με τις ώρες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αναμετράσαι με τον εαυτό σου. Γιατί δεν έχεις δίχτυ ασφαλείας. Είναι όλα φτου και από την αρχή και εσύ πρέπει να παίξεις μπάλα. Και να γράψεις το κείμενο από την αρχή. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί κάποιες στιγμές να σε πνίγει, ταυτόχρονα όμως είναι και απελευθερωτικό. Γιατί διαπιστώνεις πως μπορείς να τα καταφέρεις. Και έτσι και κάνεις την αρχή, δεν σε σταματάει κανείς και τίποτα.
Καμιά φορά σκέφτομαι πως υπάρχουν κάποιες στιγμές καθοριστικές στην ζωή μας. Γιατί υπήρξε αυτό το πρώτο ραντεβού και υπήρξε και δεύτερο και τρίτο και πολλά ακόμα, μέχρι που ήρθε #izoistinagglia. Και ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να έρθει…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s